Q&A

Prijzen, Commercieel en Juridisch

1. In het kort – wat zijn de voordelen? Waarom zou ik voor jullie kiezen?

De belangrijkste voordelen die wij je bieden zijn:
- Constructie van zeer hoge kwaliteit. We werken samen met de beste en grootste wereldwijde leveranciers van bouwmaterialen en hanteren ook een zeer strenge kwaliteitscontrole. Op deze manier kunnen we een hoogwaardig product leveren, dat ook nog eens stevig en duurzaam is.
- Onze designfilosofie – We ontwerpen onze gebouwen met het grootste comfort in gedachten. Hoewel onze producten soms worden geadverteerd als chalets of mobiele gebouwen, zijn ze eigenlijk gebouwd met het idee van een permanente woning. Daarom hebben we veel premium opties al opgenomen in onze standaardmodellen. Enkele voorbeelden zijn driedubbele beglazing, verbeterde geluidsisolatie /zowel van de omgeving als tussen de kamers/, een minimale binnenhoogte van 2,50 meter in de meeste van onze modellen, en nog veel meer.
- Prijsstelling – Onze producten zijn scherp geprijsd en na een recent marktonderzoek in opdracht van ons kunnen we vol vertrouwen zeggen dat we op dit moment de beste prijs/kwaliteit verhouding op de Nederlandse markt hebben.

2. Waar staan jullie bungalows qua prijs?

Onze filosofie is erop gericht om onze producten zo betaalbaar mogelijk te maken. Momenteel zitten we in het midden van de marktprijsklasse, maar we leveren ver boven de gemiddelde kwaliteit. Hierdoor kunnen wij stellen dat wij een van de gunstigste prijs/kwaliteit verhoudingen bieden. Check het zelf door nu een offerte aan te vragen.

3. Waar kan ik jullie prijslijsten vinden?

Meestal worden onze prijzen op aanvraag toegezonden. Aangezien wij van mening zijn dat geen twee huizen hetzelfde zijn, sturen wij je in de meeste gevallen een individueel aanbod dat speciaal voor jou is gemaakt, op basis van jouw wensen en eisen.

4. Ik heb een beperkt budget. Wat kan ik hiervoor bouwen?

Een van de voordelen van Tesseract Homes is dat we onze eigen bouw- en ingenieursafdeling hebben. Hierdoor kunnen we eenvoudig en snel bepalen wat we voor een beperkt budget kunnen bouwen en kunnen we een lijst met opties geven. Daarom helpen we je graag bij het ontwerpen en bouwen van het beste huis voor jouw budget. Stuur ons nu een bericht en we zullen meteen de mogelijke opties met je bespreken.

5. Wat houden de aanbiedingen in? Zijn er extra uitgaven waar ik aan moet denken?

We doen er alles aan om ons aanbod zo compleet mogelijk te maken. Daarom zijn al onze aanbiedingen al inclusief vervoer naar je locatie. Grotere (twee+) modulehuizen vereisen professionele installatie, die ook is inbegrepen. Bovendien vind je bij elke aanbieding een zeer gedetailleerde technische beschrijving, waarin je precies kunt lezen waarvoor je betaalt. Indien je om verschillende opties hebt gevraagd, worden deze apart vermeld. Er zijn echter enkele uitgaven die om technische redenen niet in een eerste offerte kunnen worden vermeld. Meestal zijn dit grondwerk- en infrastructuur gerelateerde kosten en kraankosten voor installatie. Toch kunnen we op basis van onze ervaring een schatting maken of je adviseren over de verschillende aanbiedingen waaruit je mogelijk kunt kiezen.

6. Gaat de aankoop van een bungalow gepaard met een aanbetaling? Hoe weet ik wat er met mijn geld gebeurt nadat ik een aanbetaling heb gedaan?

Ja, ook als je een bungalow uit voorraad koopt, vragen wij meestal een aanbetaling. Je hoeft echter in geen geval iets te betalen voordat we een wederzijds ondertekend contract hebben. Een productie- en/of leveringscontract kan rechtstreeks of met behulp van een lokale Tesseract Homes-dealer worden afgesloten. Onze contracten voldoen strikt aan de commerciële regelgeving van de EU en definiëren duidelijk waarvoor wordt betaald en waar je geld naar toe gaat /alleen bankoverschrijvingen/. Bovendien bevatten onze contracten een strikte tijdlijn, die alle betalingen en hun respectievelijke vervaldata definieert, en die natuurlijk gerelateerd zijn aan de voortgang van de bouw of levering. Bovendien worden al onze klanten regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw via onze nieuwsbrieven, die ook foto's en video's bevatten van de montagewerkzaamheden aan jouw huis.

7. Kan ik een Tesseract in termijnen betalen, leasen of huren?

Zeker wanneer je opdracht hebt gegeven voor de bouw van een nieuwbouwwoning, betaal je meestal in termijnen. De termijnen worden ingepland in functie van de bouwvoortgang waarvan al onze klanten naar behoren worden geïnformeerd.
Lease op langere termijn is ook mogelijk, maar leaseplannen zijn strikt individueel en afhankelijk van het model, leasetermijn, en andere factoren, dus neem contact met ons op en we bespreken een mogelijk leaseschema.
Op dit moment bieden wij Tesseract Homes niet te huur aan.

8. Is een Tesseract Home een goede investering?

We doen er alles aan om onze bungalows stevig en duurzaam te bouwen. Op onze website kun je veel informatie vinden over onze bouwkwaliteit. In die zin is een Tesseract een zeer stabiele investering, die je geld op lange termijn beschermt. Ook verdienen veel van onze klanten zeer goede inkomsten uit korte of langere termijn verhuur. Zo'n investeringsplan is in Nederland zeer succesvol gebleken en kan je helpen niet alleen het investeringsbedrag terug te verdienen, maar ook een zeer lucratieve winst te maken.
Dus mocht je geïnteresseerd zijn in Tesseract Homes puur als investering laat het ons dan weten en wij zullen je dan informeren over de mogelijkheden.

9. Hoelang duurt het om een bungalow te bouwen?

Bij het uitbrengen van een offerte of een contract geven wij de exacte deadline aan wanneer jij je nieuwe bungalow geleverd krijgt. De productietijd hangt meestal af van ons productieschema of simpel gezegd: hoe druk we het hebben. En hoewel we het meestal druk hebben, proberen we onze levertijden altijd te plannen tussen de 2,5 en 4 maanden vanaf de datum van bestelling, afhankelijk van het model van het huis.

10. Hoe hou ik het bouwproces in de gaten? Kan ik jullie fabriek bezoeken?

Ook al doen we ons best om het proces voor je te bewaken, je bent altijd welkom in ons pand! Maar net als veel andere collega-bedrijven bouwen wij buiten Nederland, in ons geval in Oost-Europa. Omdat we begrijpen dat dit voor veel van onze klanten een lange reis kan zijn, hebben we een systeem opgezet om regelmatig nieuwsbrieven te sturen met foto's en video's van het bouwproces. De nieuwsbrieven worden verzonden tijdens verschillende belangrijke stadia van de bouw. Echter is het mogelijk om nieuws uit de fabriek op ieder moment op jouw verzoek op te vragen.

Techniek, Constructie, Installatie

1. Huis, bungalow, stacaravan, chalet? Wat is een Tesseract precies?

We hebben ervoor gekozen om onze gebouwen te adverteren als luxe bungalows. We vinden dat deze term het dichtst in de buurt komt van wat onze modulaire huizen zijn. Het belangrijkste concept achter de ontwikkeling van Tesseract Homes is het bouwen van huizen voor een comfortabele permanente woning. In tegenstelling tot stacaravans of zelfs het traditionele chalet is een Tesseract beter geïsoleerd, veel stabieler en duurzamer van structuur, en aanzienlijk zwaarder en steviger. Ook is de materiaalkeuze die zowel binnen als buiten in de constructie is verwerkt, dezelfde als die zou worden gebruikt bij de constructie van een traditioneel huis.
Ook aan de binnenkant van onze huizen gaan we op dezelfde manier door. Onze interieurs zijn knus, maar stoer en solide. De afwerkingen die we kiezen zijn stijlvol en een lust voor het oog.
Puur architectonisch gezien zijn Tesseract Homes ontworpen met het oog op het permanent wonen. Onze huizen hebben hoge plafonds, grote ramen die veel zonlicht binnenlaten, ruime kamers en overzichtelijke interieurs.

2. Kan ik permanent in een Tesseract Home wonen?

Ja. Onze bungalows hebben standaard zeer hoge isolatiewaarden, waardoor een optionele “winterisolatie” niet nodig is. De buitenmuren (minimaal 165 mm/), vloer, en dak zijn net zo goed geïsoleerd als in een standaard woning, dus zelfs op koudere dagen zul je je behaaglijk en warm voelen in een Tesseract Home.
Verder hebben we andere comfort gerelateerde zaken in onze huizen aangepakt. Een Tesseract is grondig geluiddicht m.b.t. de omgeving, maar ook binnenshuis. Onze woningen onderscheiden zich van de rest door hun 100 mm dikke binnenmuren gevuld met minerale wol. Dit zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie tussen de verschillende kamers, maar verdeelt ook effectief de verwarmde volumes waardoor je het klimaat in huis efficiënt kunt regelen en kunt besparen op je gasrekeningen.

3. Ik heb een perceel, waarvoor een bouwvergunning nodig is. Voldoen jullie bungalows aan het bestemmingsplan?

In de meeste gevallen zullen er minimale wijzigingen aan een Tesseract moeten worden aangebracht om de woning volledig in overeenstemming te brengen met het Bouwbesluit. Er kunnen echter regionale of lokale vereisten zijn waaraan moet worden voldaan, zoals een dakhelling, goothoogtes, materiaalkeuze, en uitstraling van de gevel. In dergelijke gevallen kan een geheel nieuw ontwerp nodig zijn, wat uiteraard ook mogelijk is. Dus als je een project wilt starten waarvoor een bouwvergunning vereist is, laat het ons dan weten.

4. Wat voor ondergrond heeft een Tesseract nodig? En wie bouwt dat?

Er kunnen verschillende funderingstypes worden gebruikt, afhankelijk van het perceel dat je hebt. In de meeste gevallen kan echter gebruik worden gemaakt van prefab beton/stelcon/platen. Deze zijn direct beschikbaar in Nederland en er zijn meerdere beschikbare installateurs waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van de regio. In bepaalde gevallen kunnen we je helpen met het aanbevelen van een aannemer bij jou in de buurt. Ook wordt een complete set constructie- en installatietekeningen voor de fundering aan jou of aan je installateur verstrekt, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de fundering correct wordt uitgevoerd.

5. Wat voor verwarmingssysteem kan ik in een Tesseract hebben?

Er zijn nauwelijks grenzen in verwarmingselementen. De standaard huizen zijn volledig elektrisch met hoogwaardige /Bosch/elektrische kachels geïnstalleerd. Je kunt ook airconditioning toevoegen of upgraden naar een thermische pomp met vloerverwarming of ventilatorconvectoren.
Gasopties zijn uiteraard ook mogelijk, afhankelijk van je voorkeur en de beschikbare infrastructuur.

6. Hoe wordt sanitair warm water geleverd in een Tesseract?

In een standaardopstelling is er al een elektrische boiler geïnstalleerd. Standaard gebruiken we efficiënte verwarmers van Bosch of Ariston. Kies je echter voor gasverwarming, dan zorgt de gasketel (of gasdoorstroomkachel) continu voor warm tapwater.
Als een zuinigere optie kunnen wij een warmtepompboiler aanbieden, deze werkt op elektriciteit, maar is aanzienlijk zuiniger dan een standaard boiler. Als je voor de verwarming een warmtepomp kiest, kan deze ook worden gebruikt om het warme water te leveren.

7. Welke gevelmaterialen worden gebruikt in een Tesseract? Is de gevel onderhoudsvrij?

Een standaard Tesseract krijgt een hoogwaardige gevelbekleding van het Duitse Vinylit, die volledig onderhoudsvrij is. We kunnen echter verschillende gevelmaterialen aanbieden, afhankelijk van je wensen, locatie of budget. Deze kunnen variëren van echt houten gevels, stalen bekledingen, HPL, vezelcement of alubond afwerkingen. De meeste zijn onderhoudsvrij, maar wanneer je kiest voor een andere gevelafwerking dan de standaard, zullen wij je uiteraard tijdig informeren over de technische eigenschappen.

8. Wat voor een dak heeft een Tesseract? Is het dak onderhoudsvrij?

Momenteel gebruiken we een TPO-membraan voor onze platte daken /geleverd door Firestone - USA/ of Schlebbach in elkaar geweven stalen tegels /geleverd door Ruukki - Finland/ voor de schuine daken. Beide systemen zijn zeer duurzaam en vergen geen onderhoud. Diverse andere daksystemen zijn op aanvraag leverbaar.

9. Waar zijn de interieurs van een Tesseract van gemaakt?

Je hebt de keuze uit diverse interieurafwerkingen. Deze kunnen standaard of als optie in je offerte worden opgenomen. Deze omvatten wandpanelen of glasvezelbehang. Verschillende decoratieve bekledingen zoals MDF-panelen, echthouten bekledingen of cellulaire /vinyl-bekledingen zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan decors en kleuren. Plafonds worden uitgevoerd met MDF-panelen /meestal wit, maar meerdere kleurenkeuzes zijn beschikbaar/ en voor de vloeren hebben we een ruime keuze aan laminaten of stijlvolle vinylvloeren in planken /houtdecors/ of tegels /steendecors/.
Voor de badkamer gebruiken we standaard PVC-bekleding /tegeldesign/, maar we bieden ook onze mooie steendecor wandbekleding aan.
De keuken en ander meubilair worden op maat voor je gemaakt met behulp van MDF van met melamine afgewerkte platen van premiumproducenten / Kaindl, Egger / verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en designs.
Neem nu contact met ons op en wij zullen je over alle details en keuzes informeren.

10. Welke apparatuur kan ik bij een Tesseract krijgen?

Net als bij de bouwmaterialen die we gebruiken, berust onze keuze van apparatuur op premium producenten die topfunctionaliteit, betrouwbaarheid, en stijlvol design bieden. Voor keukenapparatuur installeren wij standaard Electrolux, Whirlpool of Samsung. Airconditioning wordt meestal geleverd door Samsung, warmtepompen door Toshiba of Daikin en de verwarming door Bosch.
We werken samen met een grote verscheidenheid aan leveranciers en staan klaar om specifieke vereisten te bespreken.

11. Kan een Tesseract op wielen rijden?

Het monteren van wielen is mogelijk naast andere diverse transport/montage mogelijkheden. Deze worden voor elke bestelling afzonderlijk besproken en vastgesteld, dus laat het ons vooral weten wat precies je wensen zijn.

12. Ik of een familielid is allergisch. Zijn er componenten in een Tesseract Home waar een allergische persoon last van kan hebben of een negatieve allergische reactie kunnen veroorzaken?

Alle materialen die bij de constructie van onze bungalows zijn gebruikt, zijn naar behoren getest en gecertificeerd voor residentieel gebruik. Er worden dus geen enkele nadelige effecten verwacht, zelfs niet bij allergische mensen. Bovendien zijn veel van de componenten uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen, wat de impact op de bewoners of het milieu verder vermindert. Als je echter een specifieke medische aandoening hebt, laat het ons dan weten. We zullen nooit weigeren om onze specialisten en/of materiaalleveranciers aanvullend te raadplegen om de beste keuzes en oplossingen voor jouw specifieke geval aan te bieden.

13. Ik heb een mantelzorgwoning nodig, leveren jullie die?

Maar natuurlijk. Veel van onze modellen kunnen worden aangepast aan oudere bewoners of aan de behoeften van zorgbehoevenden. Op verzoek kunnen onze modellen rolstoelvriendelijk worden gemaakt of speciaal worden uitgerust. Op maat gemaakte ontwerpen zijn ook mogelijk. We doen graag ons best voor jou om dit te verwezenlijken.
Laat ons weten wat je precies nodig hebt en wij zullen je verzoek onmiddellijk behandelen.

14. Kan ik een Tesseract verwijderen en op een ander perceel/locatie plaatsen? En kan dit meerdere keren?

Tesseracts van één module kunnen probleemloos meerdere keren worden verwijderd en vervangen. Grotere modellen bestaande uit twee of meer modules kunnen ook worden verwijderd en vervangen, maar alleen met de hulp van een professioneel Tesseract-installatieteam.

15. Kunnen duurzame energieoplossingen worden geïntegreerd in een Tesseract Home? En wat kunnen dit zijn?

Onze ontwerpfilosofie is gebaseerd op een energiezuinige, efficiënte huisvesting. Daarom zijn onze huizen standaard zeer goed geïsoleerd. Zo hebben we alvast de basis gelegd om een Tesseract zeer energiezuinig of energieneutraal te maken.
Wat betreft verschillende groene energieoplossingen kunnen we zonnepanelen/fotovoltaïsche/installaties, zonneboilersystemen voor huishoudelijk gebruik, en geothermische energieoplossingen aanbieden.
Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

16. Kan ik bij jullie bedrijf diverse bijgebouwen of constructies bestellen – terras, pergola, vlonder, schuur etc.?

In de meeste gevallen wel, maar dit hangt af van het project in kwestie. Laat ons weten wat je precies nodig hebt en we geven direct antwoord.

Architectuur, planning

1. Hoe lang doen jullie erover om een bouwkundig ontwerp te maken voor een op maat gemaakte woning?

Afhankelijk van hoe groot het huis is, duurt een conceptueel ontwerp tussen een week en veertien dagen. Het conceptplan is de technische basis voor het uitbrengen van een compleet aanbod.
Nadat het bod is geaccepteerd en de bouwwerkzaamheden zijn gepland, worden verschillende technische schema's / tekeningen ter goedkeuring naar onze klanten gestuurd. Deze betreffen veelal het elektraplan, fundering, infra- en grondwerk, meubilair en/of interieur gerelateerde zaken.

2. Ik wil graag een op maat gemaakte bungalow bestellen. Kan ik alvast zien hoe de bungalow eruit zal zien voordat de bouw begint?

Ja, ons architectenteam kan op verzoek een complete en zeer realistische 3D-weergave van jouw nieuwe woning maken. Onze architecten, die het meest vertrouwd zijn met de door ons gebruikte bouwtechniek en materialen, zullen niet alleen een aansprekend ontwerp maken, maar ook rekening houden met wat technisch mogelijk of het meest passend is. In die zin krijg je niet alleen kwaliteitsweergaven, maar ook een perfect beeld van in welk huis je daadwerkelijk zult wonen.

3. Kan ik wijzigingen op een bestaand bouwkundig plan aanvragen?

Natuurlijk. Ons team denkt altijd met je mee zodat al jouw technisch haalbare wensen meegenomen zullen worden in het uiteindelijke architectonisch ontwerp. Dus ook als je een model uit onze standaardlijn kiest, is het aanpasbaar en nemen we er graag al jouw wensen in op.
Zodra de productie eenmaal is gestart, zijn er echter slechts zeer kleine aanpassingen nog mogelijk.

4. Ik heb een bouwvergunning nodig, kunnen jullie alle benodigde documenten aanleveren?

Wij leveren alle bouwkundige plannen, constructieve berekeningen en analyses. In veel gevallen zullen echter lokale specialisten moeten worden ingehuurd om de bouwvergunning succesvol te verkrijgen. Dit kunnen lokale landmeters, bouwadviseurs en meer zijn.
Neem nu contact met ons om de volgende stappen te bespreken.

footer_left

Neem contact op

info@tsrct.nl
Stationslaan 13, 3844 GA Harderwijk
+31 (0) 638 339 393
footer right
crossmenuchevron-upchevron-down